Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кримськотатарський канал будуть фінансувати з України

Кримськотатарський канал будуть фінансувати з України
54392 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Україна буде виділяти кошти з бюджету задля того, аби підтримувати кримськотатарський регіональний телевізійний канал. Закон, що передбачає виділення 30 мільйонів гривень на ці потреби та інші потреби телеканалу ATR (саме так він називається), було підписано Президентом України Порошенком П.О.

     Такий крок міг бути зумовлений не лише політичною ситуацією на тимчасово окупованому Російською Федерацією українському півострові Криму, а тим, що вищеназваний кримськотатарський телевізійний канал повідомляв про свої наміри переміститися до Литви.

     Президент Петро Олексійович Порошенко вирішив підписати законопроект, що внесла Верховна Рада України з метою внесення змін у Бюджетному кодексі держави, що стосуються заходів по підтримці телевізійних та радіокомпаній Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

     Таку інформацію можна відшукати на офіційному сайті Верховної Ради України, а саме на сторінці законопроекту №5333. Відповідно на сторінці присутня позначка про те, що законопроект підписав президент.

     Варто нагадати, що 17 листопада Верховною Радою України було ухвалено черговий проект уряду під порядковим номером 5333. В ньому описувалися зміни до Бюджетного кодексу держави з поправками на те, що потрібно буде виділити кошти, які підіть на підтримку телевізійних та радіокомпаній Автономної Республіки Крим та Севастополя.

     Тоді у підтримку законопроекту 227 депутатів висловили свою підтримку за ухвалення законопроекту із необхідних мінімальних 226 голосів.

Міністр фінансів Олександр Данилюк додав приписку до пояснювального коментаря до закону про те, що метою документу є забезпечення видатками із бюджету України задля фінансової підтримки ТОВ «Телевізійна компанія «Атлант-СВ», чиїм логотипом є «ATR T».

     Коли документ був на обговоренні, більша частина депутатів висловила свою підтримку, наголосивши, що жителям Криму необхідне українське ТВ.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео