Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чиновники приховують свої адмінпослуги

Чиновники приховують свої адмінпослуги
244340 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Є низка адміністративних послуг для чиновників Києва, що їх приховують.

     На одному з сесійних засідань Київської ради депутати столиці виступили за прийняття проектів «Про затвердження Концепції розвитку центрів надання адміністративних послуг у місті Києві на 2016-2018 роки» та «Про визначення переліків адміністративних послуг, які надаються через центри надання адміністративних послуг в місті Києві».

     Вважається, що ці рішення потрібні для підвищення рівня якості обслуговування під час надання різних послуг адміністративного характеру. Також очікують, що прийняття рішень стимулюватиме боротьбу з корупцією та схемами відмивання грошей. Із причини відсутність прозорого та логічно упорядкованого списку адміністративних послуг, що їх можна отримати лише за допомогою центри надання таких послуг, решта киян отримують обслуговування незадовільно низького рівня. Окрім того, це дає чиновникам можливість здійснювати прийом відвідувачів-громадян на свої правилах та у свої кабінетах за зачиненими дверима.

     Експерт Революційного Пакету Реформ та член Антикорупційної ради Калініченко Ольга відмічає, що київські центри надання адмінпослуг працюють за умов відсутності такого переліку.

     Експерт додала, що це триває уже три роки. Адміністративні послуги здійснювалися як ц таких центрах, так і чиновницьких кабінетах. Тому кожен вирішував свої проблеми та питання різними способами та шляхами. Суспільство стояло на прийнятті цього рішення цілий рік, в той час як депутати були здивовані від того, що цього переліку не було три роки на розгляді. На сесії усе було прийнято без заминок. Кличко Віталі сказав, що цей крок потрібний та має велике значення. Шкода, що з положеннями прийнятого документа охочі представники громадськості не мають змоги ознайомитися як ні офіційних сайтах, так і ні на стендах ЦНАП. А це вже порушення.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео