Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Президент затвердив закон про Євробачення в Україні

Президент затвердив закон про Євробачення в Україні
81618 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Нещодавно Президент України Петро Олексійович Порошенко підписав черговий закон, призначення якого – врегулювання процедури закупки товарів та оплати вартості деяких послуг, які необхідно для організації, підготовки та якісного проведення пісенного конкурсу «Євробачення – 2017» в Україні.

     Петро Олексійович постав підпис під законом, що носить порядковий номер 1761-VIII «Про внесення в розділ ІХ» «Прикінцеві та перехідні положення «Закону України» Про державні закупівлі» щодо закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення підготовки та проведення в Україні пісенного конкурсу «Євробачення». Таке повідомлення було розміщене на офіційному сайті прес-служби Президента.

     Власне сам закон депутати Верховної Ради прийняли 17 листопада 2016 року. Його дія розтягується на певний період. Він обмежується 14 травня наступного року. Підписаний закон про держзакупівлі запроваджує переговорну процедуру для випадків закупки робіт чи послуг, товарів та технічного оснащення, що потрібні для того, аби забезпечити на достойному рівні процес підготовки до зустрічі гостей на «Євробаченні – 2017».      Перелік цих послуг і товарів буде затверджено Кабінетом міністрів України.

     Вищеописаний закон надає замовнику товару або послуги підписувати контрактний договір тривалістю на тривалістю на п'ять днів від моменту опублікування спеціального повідомлення, де присутня інформація про наміри укладення договору згідно з результатами процедури переговорів, на офіційному інтернет-порталі, що належить Уповноваженому органу.

     У прес-службі додали, що факт введення закону в дію дасть змогу надати можливість якісно підготуватися до проведення масштабного європейського конкурсу. Це також допоможе дотриматися термінів та створить можливість оперативно діяти у галузі державних закупівель.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео