Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Бізнесменам буде жити легше

Бізнесменам буде жити легше
26754 ПЕРЕГЛЯДІВ

Податковий кодекс, який був прийнятий за часів колишнього режиму «затягнув» пояси усім платниками податків і зробив ведення власної справи чимось надважким.


У ХІХ сторіччі починає зароджуватися бізнес, як такий. Якщо для європейських країн це стало нормою стилю життя, то для України приватна справа була чимось диким. Бізнесменів не сприймали навіть за часів незалежності, а людей, що були задіяні в торгівлі вважали спекулянтами, злодіями та ледь не казнокрадами.
Каста політиків, що вийшла з бізнесменів-рейдерів сумнозвісних 90-х років не вважала за потрібне розвивати малу та середню приватну справу в Україні, хоча і проголошували курс на Європу та європейське життя… Податковий кодекс, який був прийнятий за часів колишнього режиму «затягнув» пояси усім платниками податків і зробив ведення власної справи чимось надважким. Що ж, а українці не хочуть жити за принципом екс-прем’єра: «Беріте лопаті в рукі і ідите копайте». Зараз Верховна рада прийняла ряд поправок до Податкового кодексу. Ці зміни повинні полегшити життя «малим» та «середнім» бізнесменам в Україні.
Нові зміни зазначають, що тепер акт перевірки підприємства не є основою для контролюючих органів робити висновки щодо взаємодії платника податків з контрагентами. Більше того, тепер персональні дані підприємства не будуть проходити перевірку та оброблятися у базах даних, якщо податкове повідомлення-рішення не було вручено платнику податків. Такі повідомлення надсилаються за результатами складання акта перевірки.
Нагадуємо, що за зміни до податкового кодексу проголосувало 285 народних обранців.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео