Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чи знали Ви, що пальмова олія оточує нас у всьому?

Чи знали Ви, що пальмова олія оточує нас у всьому?
22716 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нині пальмова олія входить в склад будь-якого продукту харчування, косметичних засобів та й звичайного палива. Вона настільки популярна, що сьогодні людству без неї не обійтися. Але ніхто не задумувався про те, що вона може бути шкідливою не лише для суспільства, а й для природи?

Олійна пальма є дуже популярною у всіх сферах життєдіяльності людини. В продуктах вона ціниться за великий термін зберігання, в косметичних засобах за великий склад насичених жирів та хорошу кремову структуру, а також витримує високі температури. В сільськогосподарстві пальми зовсім не вимогливі, ростуть у будь-якому  ґрунті.

На жаль ця масова потреба у всіх сферах призводить до тотальної та безпощадної вирубки лісів в Малайзії та Індонезії. За даними Global Forest Watch, протягом 2001 - 2018 років Індонезія втратила понад 25 млн Га деревного покриву. Ця територія дорівнює площі деяких країн. Тому влада забила тривогу.

Нині багато брендів та компаній почали переходити н іншу сировину, такі олії як: жожоба, ші, манго та інші. Але на жаль, ціна цих продуктів є занадто високою, тому виробникам важко відмовитися від дешевої пальмової олії.

В 2019 році ЄС оголосив про те, що біопаливо з пальми є дуже шкідливим для екології, тому усі компанії були зобов’язані припинити виготовляти біопаливо через шкоду.

Теги: Економіка,Агропромисловість,Олійні культури,Пальмова олія,Виробництво олії

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео