Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Транзит газу через Україну виріс

80578 ПЕРЕГЛЯДІВ

За перший місяць поточного року обсяги транзиту блакитного палива Україною були збільшені у 1,5 рази, тобто на 51,8 відсотка, у порівнянні з січнем 2015 року. Головні напрями, до яких держава спрямовує газ — європейські країни та Молдова.

За інформацією, яку подає статистика, протягом січня 2016 року Україна суттєво збільшила обсяги транзиту газу - у першому місяці цього року збільшення склало понад 2 мільярди, або 51,8 відсотка. Як повідомляють, загалом до Європи та Молдови через територію України надійшло 6 мільярдів 406,3 мільйона кубометрів палива, що у 1,5 рази більше, ніж за цей же місяць попереднього року.

Ще протягом 2015 року Україна збільшила кількість транзитного палива у напрямках Молдови та європейських країн на 7,9 відсотка, тобто майже на 5 мільярдів кубометрів. Збільшення на фоні 2014 року пояснюють передусім обмеженням, яке “Газпром” наклав на поставки газу до Європи через територію України з метою протидії реверсним поставкам.

З метою перекачування газу до сусідніх та інших європейських держав Європи “Укртрансгаз”, що входить до “Нафтогазу України”, використовує систему магістральних газопроводів та підземні газові сховища.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео