Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Білорусь - головний постачальник нафтопродуктів в Україну

241544 ПЕРЕГЛЯДІВ

Головним імпортером нафтопродуктів-2016 до України стала Білорусь. Державна фіскальна служба України повідомляє, що на фоні загального скорочення імпорту нафтопродуктів найбільше держава купує у Білорусі.

За інформацією, яку надає українська фіскальної служба, у січні 2016 року спостерігається скорочення імпорту нафтопродуктів: у січні 2016 року у порівнянні з цим же місяцем минулого року зменшення закупівель склало 33 відсотки (тобто 175 мільйонів доларів).

Разом з тим, за офіційною інформацією, головним імпортером нафтопродуктів до України стала Білорусь — у січні цього року частка, що приходиться на цю країну, склала понад 76 відсотків (тобто 133,27 мільйона доларів). Наступними за обсягом імпортованої сировини стали Литва, з якої до України на кінець січня 2016 року нафтопродуктів завезли на суму 11,365 мільйона доларів, трохи менше до України імпортувала Греція — на загальну суму понад 11 мільйонів доларів.

Росія цього року майже не постачала до України продуктів цієї категорії на відміну від того ж місяця 2015 року, коли її частка складала більше 15 % від загального обсягу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео