Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Російська Федерація збільшила транзит газу на 60%

241807 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початку 2016 року транзит газу з Росії через територію України до країн ЄС збільшився на 60 %. Як повідомляє "Укртрансгаз" по ГТС України було транспортовано 8,5 млрд. кубометрів російського газу по напрямку до Євросоюзу. В свою чергу, до Молдови протягом перших двох місяців 2016 року було транспортовано 0,682 млрд. кубометрів, а Туреччини - 3,45 млрд. кубометрів блакитного палива.

Раніше повідомлялось, що керівництво НАК "Нафтогазу України" запропонувало "Газпрому" провести переговори, щодо змін тарифів з транзиту російського газу до країн ЄС. Ці зміни обумовлені тим, що 29 грудня минулого року Національною комісією з державного регулювання енергетики і комунальних послуг було затверджено нові правила на формування вартості транзиту газу.

Російська сторона відмовилася переглядати дані умови, тому що між "Газпромом" і "Нафтогазом" раніше було укладено контракт, в якому йшлося, що вартість транзиту газу з РФ залежить лише від його ціни. Оскаржувати цей пункт Україна зможе у Стокгольмському арбітражному суді.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео