Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українське сміття можуть почати оподатковувати

Українське сміття можуть почати оподатковувати
243060 ПЕРЕГЛЯДІВ

4836 – такий номер носить несподіваний законопроект про введення «сміттєвого податку», зареєстрований депутатами Верховної Ради України. Незвичайне нововведення, проте, не є помилкою: сплачувати вищезазначений податок будуть ті суб'єкти господарювання, котрі виробляють товари в упаковці, самі упаковки або імпортують подібний сегмент.

Таким чином, найбільший податок сплачуватимуть виробники комбінованих матеріалів (більше шести гривень за кілограм), пластмаси (5,5 гривень/кг) та алюмінія чи фольги (4,6 гривень/кг).

Виробники паперу, скла та дерева оподатковуватимуться значно менше – 1,5, 0,6 та 0,8 гривень за кілограм відповідно. Але ці показники не є константою, оскільки змінюватимуться залежно від інфляції.

Гроші, отримані державою у якості «сміттєвого податку», використовуватимуться на...утилізацію сміття. Через те, що процес переробки відходів у нашій державі коштує до 70-ти гривень за тонну, така вартість не дозволяє підприємствам поводитися зі сміттям належним чином. Тому цікаве податкове нововведення допоможе не тільки українській економіці, а й екології, яка кожного дня зазнає все більших випробувань сучасною антропогенною діяльністю.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео