Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Пенсійний фонд потребує чималих дотацій

Пенсійний фонд потребує чималих дотацій
26678 ПЕРЕГЛЯДІВ

За словами експертів, для підтримання економічної стабільності держава має виділити для Пенсійного фонду близько 40 мільярдів гривень. 


За словами експертів, для підтримання економічної стабільності держава має виділити для Пенсійного фонду близько 40 мільярдів гривень. Таку цифру назвала Людмила Супрун, експерт з питань бюджетної політики.
У зв’язку з заявою Міністерства соціальної політики про виділення найближчим часом 24 мільярдів на соціальні виплати та індексацію зарплат Людмила Супрун висловила власне бачення ситуації, що склалася. Експерт називає такі суми замалими для стабілізації економічної ситуації. Лише для підтримання Пенсійного фонду, за словами спеціалістів, потрібно виділення 40 мільярдів гривень.
Експерти наголошують на проведенні негайної індексації заробітних плат та інших виплат. При цьому вони посилаються на закон, згідно з яким індексація виплат має проводитися вже при 101-відсотковій інфляції. В Україні ж за 3 місяці інфляція досягла 20 відсотків. Під індексацію мають потрапити і пенсії, і стипендії, й інші види соціальних виплат. І на всі ці сфери, за словами експертів, вже виділених 24 мільярдів не вистачить.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео