Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

​ У Ліберецькій регіональній лікарні працює 400 лікарів

​  У Ліберецькій регіональній лікарні працює 400 лікарів
111118 ПЕРЕГЛЯДІВ

У рамках офіційного візиту до Ліберецького краю Чеської Республіки вінницька делегація відвідала регіональну лікарню. У зв’язку із реформою медичної галузі в Україні, передбачається автономізація закладів охорони здоров’я, надання їмстатусу державних і комунальних некомерційних підприємств, аналоги яких уже працюють у Чехії. Відповідно,чеська сторона організувала візит делегації до однієї із лікарень Ліберецького краю, яка працює за схожим принципом вже 12 років.

Голова обласної Ради Анатолій Олійник, голови Бершадської, Ямпільської, Вінницької, Тиврівської, Літинської, Липовецької, Хмільницької, Шаргородської, Гайсинської районних рад, а також головний лікар Вінницької обласної клінічної лікарні імені М. І. Пирогова Олександр Жупанов та головний лікар Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні Василь Паненко поспілкувались з директором регіональної лікарні паном Річардом Лукашем. Вони обговорили основні аспекти діяльності медичного закладу, його функції та можливості. Також зупинились на питанні фінансування і утримання лікарні, надання якісних медичних послуг місцевому населенню.

Нагадаємо, що з 1 січня 2019 року усі районні лікарні перейдуть на фінансування Національної Служби Медицини. Чехія стала на шлях реформування своєї медичної галузі у 2000 році.

Під час екскурсії лікарнею пан Річард Лукаш ознайомив вінницьку делегацію з особливостями медичного закладу. Лікарня розрахована на 1000 місць, працює 400 лікарів та 2500 осіб обслуговуючого персоналу. Вся медицина – страхова, 70% фінансує держава, решта 30% – за рахунок укладених договорів. Усі жителі краю застраховані, щомісяця вносять плату за страхування.

Лікарня має чотири спеціалізовані центри, чотири додаткові центри, медичні та немедичні відділення. Центр включає декілька відділень, кожне з яких має головного лікаря. Основний напрям лікарні – надання невідкладної допомоги. Також є терапевтичні ліжка та денний стаціонар.У регіоні функціонують 9 лікарень, з яких 8 проліковують стільки хворих, як одна регіональна лікарня. При лікарні є наглядова рада, до якої входять представники керівництва Ліберецького краю, міста та працівники лікарні.

Теги: вінницька обласна рада, анатолій олійник

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео