Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ГПУ заявила, що ідентифікувала осіб, які стріляли в учасників Майдану

161097 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генеральна прокуратура України встановила особи конкретних злочинців, які стріляли в учасників Революції Гідності 20 лютого 2014 року по вул. Інститутській в Києві.
Про це заявив прокурор Управління спеціальних розслідувань ГПУ Роман Псюк: "ми точно знаємо, кому належала зброя, з якої було випущено смертельні кулі.Прізвища цих осіб нами встановлені". За словами службовця, кулі були знайдені як в тілах загиблих, так і на місці злочину: на фасадах будинків, газонах та стовбурах дерев.
Псюк відмітив, що на сьогодні встановлено особи 25 людей, з них 18 бійців "Беркуту", 2 командира спецроти (всі вони знаходяться в розшуку), а також 5 осіб, які перебувають під вартою.
Проте прокурор відмовився назвати поіменно злочинців, мотивуючи тим, що слідство ще триває.
Нагадаємо, напередодні СБУ повідомила, що виявила в Голосіївському районі Києва схованку зі зброєю, з якої стріляли на Майдані. Зброя була пошкоджена механічним способом, спиляні ідентифікаційні номери. Крім того, повідомили, що зброя була закріплена за співробітниками спецроти київського "Беркута".
Повідомлялося, що виявлено фрагменти 23 одиниць вогнепальної нарізної зброї. За результатами проведеної експертизи СБУ ідентифікувала 12 з 23 одиниць зброї.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео