Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

​Судді визнали закон Колесніченка-Ківалова незаконним

​Судді визнали закон Колесніченка-Ківалова незаконним
28117 ПЕРЕГЛЯДІВ

Конституйційний суд України сьогодні, 28 лютого, прийняв рішення щодо законності скандального мовного закону Колесніченка-Ківалова.

Наразі поки рішення не оприлюднене на офіційному сайті судової інстанції. Однак чимало різних джерел підтверджують те, що цей закон суд визнав неконституційним.

Зокрема, представник Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олег Бондарчук на своїй сторінці у Фейсбуці вже встиг подякувати обранцям, які підписали подання до КС після прийняття рішення про неконституційність закону.

Ще один “свободівець” Андрій Іллєнко теж повідомив про згадане, але ще офіційно не оприлюднене рішення Конституційного Суду і зазначив, що цей законопроект був одним з етапів підготовки до початку агресії Російської Федерації на території України. ”Тепер треба зробити наступний крок - ухвалити новий, державницький мовний закон”, – написав депутат Верховної Ради України.

Нагадаємо, що цей законопроект був прийнятий парламентом у 2012 році, за часів президентства Віктора Януковича. Конституційний суд України, ймовірно, скасував цей законопроект на підставі подання народних депутатів, направленого до Конституційного суду ще у 2014 році. Варто зазначити, що цей законопроект був приводом для багатьох дискусій щодо захисту мов нацменшин, зокрема, російської мови на території України.

Наразі рішення про незаконність цього парламентського документу готується до оприлюднення на офіційному веб-ресурсі Конституційного Суду України.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео