Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна отримала потужну підтримку під час саміту «Великої сімки»

Україна отримала потужну підтримку під час саміту «Великої сімки»
389839 ПЕРЕГЛЯДІВ

За словами очільника Офісу Президента Андрія Єрмака, під час зустрічі «Великої сімки» в Японії Україна здобула безпрецедентну підтримку від країн-учасниць, що дає можливість мати впевнені позиції на шляху до перемоги над російським агресором і відновлення територіальної цілісності. 

Про це він заявив в інтерв’ю японській компанії суспільного телерадіомовлення NHK, що є найбільшою в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

«Абсолютно конкретна, чітка, така, що дає можливість з упевненістю дивитися у майбутнє, і, безумовно, абсолютна підтримка України на шляху до нашої перемоги», — сказав Андрій Єрмак.

На думку глави Офісу Президента важливим є факт, що ця підтримка не лише звучала під час зустрічей і виступів, а й була закріплена в документах, ухвалених за результатами саміту.

Хоча все ще є питання, над якими необхідно працювати спільно з низкою країн, але всі присутні озвучили абсолютно чітку позицію щодо підтримки територіальної цілісності й суверенітету України, сказав Єрмак.

«Всі були єдині в тому, що Україна веде справедливу боротьбу, Україна заслуговує на мир, Україна абсолютно має рацію у своєму прагненні до відновлення територіальної цілісності в міжнародно визнаних кордонах»,  — підкреслив очільник ОП.

Він наголосив, що запропонована Володимиром Зеленським формула миру повинна стати основою для подальшої роботи цивілізованого світу над припиненням війни й поверненням справедливого миру на українську землю.

Окрім того, Андрій Єрмак згадав, що російські війська залишаються на окупованій ЗАЕС, через що існує ризик катастрофи. Але він зазначив, що завдяки консолідованій позиції країн «Великої сімки», а також представників Глобального Півдня ризик застосування російською федерацією ядерної зброї нині менший, ніж раніше.

Очільник Глави держави переконаний, що Україні на саміті вдалося досягти вагомих результатів. Він подякував Японії, японському уряду та народу за проведення важливої роботи й теплу зустріч української делегації.

«Ми дуже довго згадуватимемо Хіросіму як місце, де відбувся цей історичний саміт лідерів G7 плюс Україна плюс лідери Глобального Півдня», — сказав глава ОП.

Він підкреслив, що надання Україні винищувачі F-16 надзвичайно важливе рішення і додав, що держава дуже довго працювала задля цього.

Резюмуючи свою відповідь, Андрій Єрмак наголосив на важливості захистити українське небо, тому Україна потребує посилення у вигляді  F-16.

"Я надзвичайно вдячний усім нашим партнерам за колективну рішучість – це потужний сигнал не просто підтримки, а абсолютної віри в українську перемогу. Крім того, це також посилює впевненість, що Україна в майбутньому стане членом НАТО", — сказав глава Офісу президента.

Раніше, а саме 21 травня Президент України Володимир Зеленський відвідав японське місто Хіросіма, де  відбувся саміт країн «Великої сімки». Він долучився до зустрічі, де подякував лідерам «Групи семи» та іншим союзникам за досягнення «такого рівня співпраці. У своєму виступі Володимир Зеленський також подякував партнерам за надання надійних систем протиповітряної оборони (ППО), які допомогли захистити від російських ракетних атак цивільну й стратегічну інфраструктуру та зберегти життя людей. 

Тоді ж він відзначав рішення лідерів "Великої сімки" тренувати українських пілотів на сучасних винищувачах, що є важливою складовою повітряного щита, а також заявив, що Україна тільки виходить на шлях усунення розриву в можливостях.

Теги: країни Великої сімки, Андрій Єрмак Вікіпедія , Офіс Президента Андрій Єрмак , Офіс Президента, Володимир Зеленський,Японія,очільник ОП,голова ОФісу Президента,G7, Большая семерка (G7), Україна, війна в Україні, Російська агресія

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео