Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прем'єр-міністр Словаччини, Роберт Фіцо, заявив, що активно перешкоджатиме приєднанню України до НАТО

Прем'єр-міністр Словаччини, Роберт Фіцо, заявив, що активно перешкоджатиме приєднанню України до НАТО
325829 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прем'єр-міністр Словаччини, Роберт Фіцо, заявив, що активно перешкоджатиме приєднанню України до НАТО. Він планує особисто повідомити українському прем'єр-міністру Денису Шмигалю про це під час запланованої на 24 січня зустрічі.

Фіцо зробив цю заяву під час виступу на Словацькому радіо, повідомляє видання "Україна молода" за інформацією від "Aktuality". Він висловив свою позицію щодо блокування євроатлантичного шляху України, наголошуючи, що це є важливою стратегічною лінією для нього.

Прем'єр Словаччини висловив впевненість в тому, що Україна перебуває під "абсолютним впливом США" і вказав на можливість втрати частини своєї території на користь Росії. Фіцо висловив думку, що розробка компромісу, який буде болючим для обох сторін, необхідна. Водночас він висловив сумнів у тому, що Росія відступить з Криму, Донбасу і Луганська, визначивши це як нереальне.

 

Зазначивши, що українська сторона не бажає проводити спільну пресконференцію після зустрічі, Фіцо також висловив бажання представити Шмигалю список гуманітарної допомоги від Братислави. Він також підкреслив, що Україна більше не може розраховувати на військову підтримку від Словаччини.

Слід також нагадати, що Фіцо неодноразово заявляв, що війна росії проти України «не має військового рішення».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео