Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Єврокомісія планує ввести штрафи за відмову у прийнятті мігрантів

Єврокомісія планує ввести штрафи за відмову у прийнятті мігрантів
188528 ПЕРЕГЛЯДІВ

 Європейська комісія запропонувала змінити правила прийому біженців в ЄС, запропонувавши посилити фінансові санкції щодо країн, які не виконують свої зобов'язання з прийому мігрантів.

Планується встановити штраф у розмірі 250 тисяч євро (близько 290 тисяч доларів) за одного неприйнятого біженця. Ці гроші могли б бути використані для потреб тих країн ЄС, які перебувають у складній фінансово-економічній ситуації, вважає Єврокомісія. 

Нововведення потребує схвалення більшості країн-членів ЄС і депутатів Європарламенту.  Діючі зараз законодавчі норми будуть збережені, зокрема, вимога до мігрантів просити про притулок в тій країні, в яку вони прибули. 

В Євросоюзі сподіваються, що нові заходи зменшать напруженість по міграційному питанню в країнах-членах союзу. 

В Європі також розраховують, що цьому сприятиме скасування віз між країнами Шенгену і Туреччиною. Туреччина оголосила про це напередодні. 
Рішення про введення безвізового режиму з Туреччиною - це одна з домовленостей між Брюсселем і Анкарою, в рамках яких турецький уряд погодився приймати мігрантів, повернутих з Греції, куди вони прибули нелегально з Туреччини.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео