Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

До поліцейської місії ОБСЄ у Донбасі може увійти 20 тисяч осіб

До поліцейської місії ОБСЄ у Донбасі може увійти 20 тисяч осіб
137041 ПЕРЕГЛЯДІВ

Саме таку кількість у якості членів поліцейської місії Організації з безпеки та співробітництва у Європі на території Донбасу бажає бачити Україна. І саме на плечі вищезазначеної поліцейської місії у такому випадку лягає убезпечення місцевих виборів на тимчасово окупованих українських територіях та їхній захист від провокацій з боку проросійських бойовиків.

Проте, представники з боку європейської політичної спільноти не говорять про створення поліцейської місії ОБСЄ як про простий процес, оскільки подібної безпекової організації у світі ще ніколи не було, тож погодитися з українською пропозицією стосовно початку її формування мають усі країни-учасниці ОБСЄ – а їх на сьогоднішній день трохи менше шістдесяти.

Ще одним каменем спотикання для поліцейської місії є методика її формування. Спираючись на той факт, що Європою було витрачено занадто багато часу для пошуку лише тисячі кваліфікованих спостерігачів ОБСЄ, важко уявити, як довго Європа шукатиме у цілих двадцять разів більше фахівців для України, якщо навіть провідним державам світу подібні кандидатури запропонувати дуже нелегко.

Тож у разі відмови у створенні поліцейської місії єдиним шляхом вирішення складної ситуації стосовно місцевих виборів у Донбасі залишається пошук мирного консенсусу між Україною та Російською Федерацією і, як наслідок, встановлення режиму припинення вогню з обох боків.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео