Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Росія не бачить цьогорічних виборів на Донеччині

Росія не бачить цьогорічних виборів на Донеччині
54550 ПЕРЕГЛЯДІВ

Військовий конфлікт заважає прямим і чесним виборам на Донбасі, переконаний представник РФ в ОБСЄ Олександр Лукашевич. Він констатував, що ОБСЄ не бачить сенсу піднімати це питання, оскільки на сході України досі триває збройне протистояння, а Мінські домовленості так і не виконані.

До того ж, підкреслює Лукашевич, не має гарантій, що найближчим часом ситуація зміниться й на сході запанує тиша. Тож наразі, каже представник РФ, потрібно сконцентруватися на встановлені миру на Донбасі, і це є першочерговим завданням.

Окрім цього, каже дипломат, українській владі варто займатися низкою інших надважливих питань, а саме: статусом регіону, виборами та амністією. Мовляв, ці пункти також прописані у форматі вищезгаданих домовленостей. У вирішенні цих проблем, акцентує Лукашевич, допоможе нормандський формат.

Нагадаємо, кілька днів потому посол Німеччини в Україні Ернст Райхель висловив думку, що цілком можливо провести вибори на Донеччині й при нинішній ситуації.

Вже згодом він роз'яснив свою точку зору. Мовляв, просто необхідно створити такі умови, щоб навіть присутність російських військ не змогла стати на заваді для проведення законних виборів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео