Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Повернути довоєнне обличчя Донеччині допоможе ЄС

Повернути довоєнне обличчя Донеччині допоможе ЄС
108934 ПЕРЕГЛЯДІВ

Європейський проект з допомоги по відновленню регіональної інфраструктури після військового конфлікту триватиме з 2018 року по 2020, якщо ситуація на сході повністю стабілізується. Саме на цей період Європейський Союз планує почати виділення коштів для України. Таку новину повідомив представник Мальти в Раді ЄС Ян Борг.

Рішення прийняли євродепутати під час дебатів, на яких обговорювали ескалацію у донецькому регіоні. Як відомо, до проекту, окрім реконструкції території, входить підняття економіки регіону, створенню робочих місць і психологічна адаптація населення, яке пережило війну.

Окрім цього, у ЄС зазначили, що санкційна політика стосовно РФ повинна продовжуватися, допоки Кремль у повному обсязі не виконає Мінські угоди. Насамкінець Ян Борг завірив, що українське питання є надважливим серед інших світових питань.

Додамо, що нарешті Європейський Союз дав добро на зупинку безвізового режиму для українців. Тепер схожу процедуру повинні протягом двох тижнів провести країни-члени ЄС.

Нагадаємо, обіцяний безвіз Президент ЄС Жан-Клод гарантував Україні до осені 2017 року. Щодо Грузія, яка разом із Україною розпочала безвізовий процес, то країна зараз уже на крок до звільнення від візових пут.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео