Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ЄС підтримує збільшення витрат на Північноатлантичний Альянс

ЄС підтримує збільшення витрат на Північноатлантичний Альянс
27301 ПЕРЕГЛЯДІВ

Європейський Союз планує зробити акцент на співпрацю з НАТО та збільшити фінансові витрати на посилення захисту. Таку інформацію розповів представник Єврокомісії Маргарітіс Схінас. Він певен, що наразі потрібно сконцентруватися на безпеці та обороні.

За його словами, Єврокомісія підтримала ультиматум міністра оборони Америки Джеймса Меттіса, який закликав партнерів Альянсу розкошелитися на витратити оборони. Після чого ЄС обговорили низку питань у цій сфері та підготували комплекс спецзаходів, які поглиблять спільні починання обох союзів.

Також він заявив, що на фоні переговорів Президент ЄС Дональд Туск і його колега Жан-Клод Юнкер підписали з Генеральним секретарем НАТО Єнсеном Столнтербергом надважливий документ, який засвідчує вищезгадані домовленості та проекти.

Тепер витрати країн-членів Європейського Союзу по Альянсу складатимуть 2% на ВВП.

Нагадаємо, міністр оборони Джеймс Меттіс звернувся днями до членів ЄС і акцентував їхню увагу на тому, що настав час збільшити витрати на спільний захист. Таку ж думку висловила нова Адміністрація американського керманича.

Перед цим зверненням Міжнародний інститут стратегічних досліджень у США провів оцінку цих витрат, і довів, що тільки дві країни, які входять до складу НАТО, витрачають на захист 2% ВВП.

Наостанок додамо, у Румунії НАТО планує створити багатонаціональну армію сухопутного призначення, спрямовану на захист Чорноморського регіону. Наразі вісім країн, які входять до складу Альянсу, виявили готовність направити своїх військових до країни. Окрім них, ще п'ятеро партнерів планують надати своїх фахівців для військових навчань на суші та у повітрі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео