Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Марш протесту в Білорусії

Марш протесту в Білорусії
190640 ПЕРЕГЛЯДІВ

17 лютого близько трьох тисяч білорусів пройшлись маршем протесту, аби висловити своє невдоволення проти декрету «Про соціальне утриманство», який, за словами юристів, є нічим іншим як порушенням прав людини.

Акцію назвали «Маршем розсерджених білорусів». Окрім звичайних жителів країни, у протесті також прийняли участь кандидати у керманичі минулих виборів – Микола Статкевич та Володимир Некляєв. Саме вони й очолили цей марш.

Протестанти висунули вищезгаданих кандидатів у якості переговірників з білоруською діючою владою. Саме Статкевич і Некляєв візьмуть під контроль виконання усіх умов, які висувають учасники маршу. За даними ЗМІ, білоруси, які вийшли на мітинг, хочуть, аби до 17 березня 2017 року влада відмінила свій декрет, перестала підвищувати плату за комунальні послуги та зменшувати доходи населення. І остання умова – забезпечення законних і чесних виборів Президента Білорусії.

Оскільки влада не знала про те, що відбудеться цей марш, поки що реакція верхівки невідома. Також відсутня інформація про кількість затриманих.

Нагадаємо, горезвісний декрет з'явився весною 2015 року. Даний закон змушує жителів Білорусії, незважаючи на їхнє громадянство, у разі безробіття сплачувати до державної казни 200 доларів щомісячно. Правозахисники проаналізували цей документ і дійшли висновку, що він не відповідає чинній Конституції країни.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео