Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Європейський Союз: ми з вами

Європейський Союз: ми з вами
190646 ПЕРЕГЛЯДІВ

Єврокомісар із питань гуманітарної допомоги та реагування на кризові ситуації Христос Стіліанідес звернувся до українського народу зі словами підтримки у питаннях військового конфлікту на Донеччині. Він заявив, що Європа не залишить українців у біді. Та пообіцяв виділити людям, які постраждали через напружену ситуацію на сході України, 18 мільйонів євро.

Таку обіцянку він озвучив, коли приїхав у якості спостерігача до Донецької області. Кошти, про які згадав єврокомісар, спрямовані на гуманітарну допомогу жителям регіону. Наостанок він додав, що у ЄС дедалі більше переживають через загострення військового конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, 20 лютого Христос Стіліанідес разом зі своїми колегами – послом Європейського Союзу в Україні Хьюгом Мінгареллі та міністром із питань Донеччини Вадимом Чернишом - здійснили офіційний візит у зону АТО. Вони побували на КПВВ «Майорськ» та оцінили гуманітарну та безпекову ситуацію регіону.

Наостанок додамо, у цей же день Рада Європи провела «День Криму» у Страсбурзі. Євродепутати пом'янули триріччя незаконної анексії півострову. За словами постійного представника в РЄ Дмитра Кулеби, кримське питання – одне із найважливіших проблем, яке очолює список порядку денного Ради.

Він висловив надію, що у цьому році Європа не лише у черговий раз засудить дії РФ, але й почне робити впевнені кроки назустріч визволенню півострову з лап агресора та припиненню репресій українських і кримських татар у Криму.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео