Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Росія втратила свого представника в ООН

Росія втратила свого представника в ООН
54545 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Манхеттені близько 10 ранку 20 лютого не стало постійного представника від Росії при ООН Віталія Чуркіна. За попередніми даними, посла схопив серцевий напад. Інциндент стався у дипломатичному представництві. По дорозі до шпиталю посол помер. За кілька днів йому мало виповнитися 65 років.

Україна, яка цьогоріч очолює Раду безпеки Організації Об'єднаних Націй, миттєво відреагувала на трагічний випадок та, слідуючи людським законам і правилам дипломатичного етикету, запропонувала членам Радбезу відкрити чергове засідання хвилиною мовчання у пам'ять Віталія Чуркіна. Російські дипломати прийняли співчуття від української сторони, потім – від решти країн-членів ООН.

Проте вже згодом з'явилася інформація, яка прозвучала від офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової, про те, що на засіданні постійний український представник Володимир Єльченко проявив високу неповагу до смерті посла й не дозволив іншим членам ООН, які були присутні на засіданні, висловити свої співчуття стосовно трагедії. Вона заявила, що Україна заблокувала звістку про смерть російського дипломата.

Паралельно прокоментував цю заяву й прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков. Він заявив, що чекав на таку реакцію від української сторони й додав, що це залишатиметься на совісті України.

Міністерство закордонних справ України спростувала цю інформацію та назвало її черговою спекуляцією з боку Кремля. У відомстві підкреслили, що російська сторона захотіла, аби було проведено ООН провело спеціальне засідання, присвячене смерть їхнього посла, йдеться у повідомленні. Проте РФ ц цьому відмовили. Мовляв, ця ситуація не підпадає до тих, які потребують окремого засідання.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео