Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Туреччина оголосила санкційну війну Нідерландам

Туреччина оголосила санкційну війну Нідерландам
109061 ПЕРЕГЛЯДІВ

Днями Туреччина наголосила, що планує ввести проти Нідерландів пакет політичних санкцій. Обмеження будуть введені на найвищому рівні. Зокрема, Туреччина планує закрити повітряний простір для нідерландських дипломатичних представників і не приймати на своїй території голландського посла. Окрім цього турецька верхівка розглядає можливість виходу зі спільного з Нідерландами товариства дружби.

У свою чергу на вищезгадані заяви відреагував нідерландський прем'єр Марк Рютте. Він зазначив, що ці погрози не лякають ані його самого, ані його колег. Крім того, він не бачить жодних причин, аби Туреччина вводила якійсь заборони проти Нідерландів. Він певен, що у його країни набагато більше причин ображатися на Туреччину.

Нагадаємо, цими вихідними нідерландська влада розвернула турецький літак, на борту якого був турецький міністр, й заборонила його висадку у країні. Чиновник планував провести передвиборчу агітацію в Нідерландах і поговорити про розширення президентських повноважень. Турки, які проживають у Нідерландах, швидко відреагували на цю подію та влаштували мітинг біля свого консульства.

У результаті поліцейські розігнали протестувальників водометами. Мітингувальники також не залишилися у боргу й закидали захисників порядку камінням і пляшками.

Марк Рютте відмовився просити вибачення перед турецькою владою за інцидент. За його словами, Туреччина першою повинна вибачатися перед нідерландською владою за події, що сталися на вихідних.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео