Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Великобританія заявила про готовність надати фінансову підтримку Україні

Великобританія заявила про готовність надати фінансову підтримку Україні
244945 ПЕРЕГЛЯДІВ

Британія стурбована агресивністю Росії на сході України, а також підозрює, що Кремль може спровокувати військовий конфлікт і у країнах Балтії. Тож представники британської влади дійшли думки, що ці держави потребують допомоги.

В уряді запланували, що 700 мільйонів фунтів стерлінгів Великобританія виділить на посилення та розвиток військового потенціалу України та країн Балтії у боротьбі з Росією. Ці гроші будуть взяті з міжнародного фонду допомоги. Також британська влада зазначила, що ймовірно частина цих коштів буде направлена на боротьбу з ІДІЛ на Близькому Сході.

Зі слів офіційного представника закордонних справ Великобританії, створення міжнародного фонду допомоги перебуває на початкових етапах. Як тільки він буде сформований, світова спільнота одразу отримає про нього детальну інформацію.

Додамо, нещодавно Великобританія заявила, що Росія подвоїла кібератаки на важливі державні відомства та урядові установи. За словами керівника Центру національної кібербезпеки Киарана Мартіна, російські хакери взялися атакувати державні університети та місцеві ради. Їхні цілі пов'язані з новітніми розробками уряду та персональними даними тих, хто може бути до них причетним. Однак найбільше хакери зацікавлені в секретній інформації у сфері зовнішньої політики та оборони.

У середньому, каже пан Мартін, щомісяця відбувається близько 60 кібератак, значна частина яких йде з Росії. Крім того, часто фіксується дезінформація, яка поширюється у вигляді «фейкових» новин у Інтернет просторі. Пан Мартін переконаний, усе це справа рук Кремля.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео