Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Євросоюз виступає за антикорупційний судовий орган в Україні

Євросоюз виступає за антикорупційний судовий орган в Україні
164295 ПЕРЕГЛЯДІВ

Європейський Союзу звернувся до влади України з проханням якомога швидше створити ефективну судову установу, яка б боролася з корупцією. Таку інформацію повідомив один із представників ЄС одному з українських інформагентств.

У той же час раніше голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер зазначив, що ЄС не наполягає на тому, що Україна повинна створити спеціальний суд, який боротиметься з корупційними злочинами.
На думку представника ЄС, який прокоментував цю заяву, в Україні ситуація з корупцією є надкритичною та потребує нагального вирішення. Тож потрібно створити владний інструмент, який ефективно боротиметься з проблемою, наголосив європредставник. Мовляв, буде достатньо створити палату проти корупції, що буде частиною Верховного суду.
Нагадаємо, пропозицію Жан-Клода Юнкера, якою він нібито дозволив Україні без серйозних інструментів впливу боротися з корупцією, зустріла критику в антикорупційному бюро. За словами представників НАБУ, президенту ЄС донесли невірну інформацію, чим викликали у нього неоднозначну реакцію з цього приводу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео