Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ірландські енергомережі опинилися в небезпеці

Ірландські енергомережі опинилися в небезпеці
54855 ПЕРЕГЛЯДІВ

Хакерів, яких підозрюють у зв’язках із кремлівською владою, звинувачують у кібератаці на електричні мережі Ірландії. Про це повідомляють британські ЗМІ.

За їхніми даними, атака не нанесла великої шкоди енергосистемам, однак є небезпека, що зловмисники змогли вкрасти таємну інформацію та ключі до входу, закодовану в енергосистемах.
Кібернапад відбувався наприкінці червня в Ірландії. Хакери повідправляли працівникам Ради з питань електропостачання країни шкідливі вірусні програми через поштові повідомлення. Першочергово такі листи отримали інженери, що мають доступ до контрольних систем електромереж. Хакери хотіли від’єднати частину мереж Північної Ірландії.
Наразі Наццентр з кібербезпеки досліджує цей випадок, аби вчасно виявити не лише зловмисників, але й зрозуміти, яку інформацію їм вдалося вкрасти.
Фахівці з питань кібербезпеки впевнені, що Ірландію використали як певний полігон, з якого планують розпочати війну за кіберпростір. Серед учасників цих протистоянь: Росія та ще кілька країн Європейського Союзу. Мовляв, саме останні є мішенню у цій кібергрі РФ, які можуть дестабілізувати ситуацію в ЄС.
Як відомо, Ірландія входить у низку країн, які є важливим і потужним технологічних гігантом у світі.
Нагадаємо, раніше Вloomberg звинуватив Росію у причетності до низки кібератак на комп’ютерні системи американських електромереж. Окрім цього, СБУ заявили, що їм вдалося вилучити сервер, який мав програмне забезпечення, яким керувалися російські спецслужби, аби взламувати важливі комп’ютерні системи в Україні. В Кремлі спростовують цю інформацію та вважають обвинувачення безпідставними.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео