Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Сполучені Штати активно взяли за вирішення українського питання

Сполучені Штати активно взяли за вирішення українського питання
136957 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Білому домі взялися прискорити вирішення військового конфлікту на сходу України. В американському Державному департаменті заговорили, що найближчим часом у США планують розпочати активні переговори з усіма сторонами конфлікту.

Крім того країна вирішила стати активним учасником переговорного процесу у цьому питанні. Спецпредставник від Америки в Україні Курт Уолкер має зустрітися у штаб-квартирі ЄС із представниками від Європейського Союзу та Північноатлантичного Альянсу. Таку інформацію Курт Уокер повідомив журналістам 26 липня на прес-конференції.

Також він розповів, що перед усім відвідав Донеччину та столицю України, а теж поспілкувався з німецькими та французькими колегами щодо їхнього бачення нормандського формату. Потім Уолкер планує поїхати з офіційним візитом до Відню, аби поспілкуватися зі спостерігачами від ОБСЄ, а наостанок перед відлітом на Батьківщину, він має відвідати Великобританію.

В його плани також входить діалог із Росією, аби остаточно вирішити конфлікт і зрушити з «мертвої точки» в українському питанні та Мінських угодах. Теж він підкреслив, що вирішення цієї проблеми є надважливим для Америки, оскільки існуючий конфлікт на сході України не дозволяє поліпшити відносини між Вашингтоном і Москвою.

Насамкінець пан Уолкер підкреслив, що головна ціль у цьому питанні – відновлення територіальної цілісності України та її суверенітету, а теж збереження та забезпечення мовних та релігійних цінностей кожного громадянина країни.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео