Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Далі кордону не доїхали

Далі кордону не доїхали
82249 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Молдові не дозволили заїхати до країни російських представників культури та Державної Думи РФ. Серед чиновників, яким не дозволили поїхати до Молдови, - депутат Ліберально-демократичної партії Павло Шперов. Він їхав у країну разом із групою артистів РФ до Придністров’я. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Молдовські прикордонники аргументували свою заборону на в’їзд тим, що росіяни порушили правила перетину кордону до Молдови та не зуміли пояснити істинну причину свого візиту.

Артистами, що їхали разом із депутатом, були: Дмитр Дунаєв,, Ірина Маслова та інші. За їхніми словами, вони мали дати концерт на честь свята у Придністров’ї присвяченого 25 річниці миротворчої місії регіону.

На ситуацію відреагували у Росії. Російський спеціальний представникі з Придністров’я Дмитро Рогозін у соцмережі написав, що доручив російському посольству в Кишиневі з’ясувати причини події, що сталася на молдовському кордоні. 

Молдовський очільник Ігор Додон знайшов необґрунтованим не дозволяти в’їжджати російській групі до країни. На його думку, це була провокація, яка підриває й без того непрості відносини РФ та Молдови. Він сказав, що обов’язково розбереться в ситуації та покарає винних.

Додамо, внутрішньополітичне відомство закликало Москву не проводити односторонньо ці заходи, які стосуються річниці у Придністров’ї. Натомість Додон повідомив, що братиме участь у заходах. Крім того, він планує вручити військовим РФ і Придністров’я молдовські нагороди. Річницю святкуватимуть наприкінці липня цього року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео