Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Французький посол про виконання «Мінську»

Французький посол про виконання «Мінську»
137030 ПЕРЕГЛЯДІВ

Французький посол Ізабель Дюмон заявила, що наразі зафіксований мінімальний прогрес у реалізації Мінських угод. Зокрема, зрушення з’явилися у питаннях військових бранців, з економічних та соціальних тем. Про це в одному з інтерв’ю українському інформагентству заявила французький посол в Україні Ізабель Дюмон.

Вона зауважила, що французька сторона почала фіксувати невеликі зрушення в низці питань на сході України. Мовляв, російська сторона стала трохи поступатися та потихенько реалізовувати Мінські угоди. Мовляв, навіть існує знищення рівня насилля та більше фактів дотримання «режиму тиші».

Проте вона підмітила, що наразі ситуація на сході країни й досі складна та напружена. Пані Дюмон переконана, що вирішити цей конфлікт буде все ж надскладно. І хоча є випадки, коли ворог все ж притримується «режиму тиші», проте все ж більше фактів його порушення. Мовляв, це і ускладнює весь процес реалізації Мінських договорів, сказала пані Дюмон.

Вона підкреслила, що днями було чергове зіткнення сил з обох сторін на лінії зіткнення, загинули люди. Цей факт говорить про тривожність ситуації, й Франції засуджує будь-яке насилля на Донбасі, резюмувала пані посол.

Однак, на її думку, наразі немає нічого ліпшого для врегулювання ситуації, аніж Мінські домовленості.

Додамо, раніше Ізабель Дюмон казала, що немає реального плану з деокупації Донеччини, а є лише його концепція.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео