Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Століття дипломатичних відносин з Вірменією

Століття дипломатичних відносин з Вірменією
165784 ПЕРЕГЛЯДІВ

Виповнюється 100 років з дня встановлення українсько-вірменських дипломатичних відносин. В 2018 році виповнюється дуже важлива в історії Української та Вірменської держав дата, 100-річчя з дня встановлення дипломатичних відносин між Україною та Вірменією, які беруть свій початок з далекого 1918 року, коли функції Дипломатичного завдання в Києві де-факто виконував вірменський комісаріат, а в Єревані діяло представництво України, Головою якого був Володимир Гирченко. Про це в інтерв'ю  заявив Голова комітету з питань історико-культурної спадщини Союзу вірменів України Давид Давтян.

Історик нагадав, що по прибуттю в Київ ініціатор формування Комісаріату Ашот Тонеян найперше зустрівся з Михайлом Грушевським, котрий визнав його повноваження.

За його словами, 2018 рік насичений історичними та пам'ятними датами. «Якщо лише в січні є дві визначних дати в історії українсько-вірменських дипломатичних відносин, про які необхідно пам'ятати. Саме 7 січня, в Києві був сформований вірменський воєнний комісаріат України, котрий пізніше трансформувався в Дипломатичне завдання Вірменії в Україні, та 13 січня, коли між Центральною Радою УНР та Вірменським воєнним Комісаріатом України був підписаний спеціальний договір, який став першим офіційним документом між двома сторонами.

Як відмітив Давтян, Україна завжди відігавала значущу роль в історії вірменської діаспори, де протягом більш ніж XI століть існують великі общини, які в різні історичні періоди являлись найбільшими культурними та просвітницькими центрами не тільки в контексті вірменської діаспори, але й світової культури.

Теги: вірменський воєнний комісаріат у, союзу вірменів, давид давтян, століття українсько-вірменських

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео