Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

​Перший біатлонний старт на Олімпіаді: Семеренко – у 12-ці кращих

​Перший біатлонний старт на Олімпіаді: Семеренко – у 12-ці кращих
248618 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні у столиці ХХІІІ Зимових Олімпійських ігор у південнокорейському Пхьончхані відбулась перша жіноча гонка з біатлону у спринті довжиною у 7,5 км. На цю гонку покладали чимало надій українські уболівальники, адже на минулих іграх у російському Сочі українка Віта Семеренко здобула срібло.

Перед цією гонкою тренерський штаб збірної України здивував спортивну спільноту тим, що у першій гонці не виступатиме один з лідерів нашої команди Юлія Джима, яку готують до її коронної дисципліни – мас-старту. Тому сьогодні Україну представляли молоді Ірина Варвинець та Анастасія Меркушина, а також Віта і Валя Семеренки.

Ця гонка мала надважливе значення насамперед для Анастасії Меркушиної та Ірини Варвинець, адже сьогодні вони дебютували на Зимовій Олімпіаді. Та дебютний виступ, на жаль, виявився для двох спортсменок невдалим. Так, Ірина з п’ятьма промахами посіла 73 місце, а Анастасія з трьома промахами – 55-е.
Сестри Семеренки, як і в Сочі, знову показали кращий результат у жіночому спринті серед українських біатлоністок. Так, Валя з трьома промахами опинилась на 46 місці, а Віта Семеренко не змогла через один промах опинитись у десятці кращих. Тому – 14 місце.
Віта у коментарі Національному олімпійському комітету України зазначила, що однією з можливих причин невдачі у спринті був сильний вітер. Утім, на її думку, лише на стрільбищі їй пощастило з вітром.
Ну а золото жіночого спринту здобула молода німкеня Лаура Дальмаєр, яка без жодного промаху показала найкращий часовий результат - 21.06,2. За нею розмістились срібна призерка - норвежка Марте Олсбю та володар бронзової нагороди – чешка Вероніка Віткова.
Варто зазначити, що завтра в рамках Зимових Олімпійських ігор відбудеться чоловічий спринт довжиною у 10 кілометрів. 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео