Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

УКРАЇНСЬКІ ПАУЕРЛІФТЕРИ ЗНОВУ ОДНІ З НАЙСИЛЬНІШИХ У СВІТІ!

УКРАЇНСЬКІ ПАУЕРЛІФТЕРИ ЗНОВУ ОДНІ З НАЙСИЛЬНІШИХ У СВІТІ!
83377 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно в м. Почефстром (Південна Африка) відбувся чемпіонат світу з жиму лежачи.

Національну збірну склали всього 14 спортсменів, що значно відрізнялось від кількісного складу інших команд, але цього виявилось достатньо аби посісти третє загальнокомандне місце серед жінок, чоловіків та юніорів.

На рахунку Національної збірної з пауерліфтингу 13 медалей, серед них 2 золоті, 7 срібних та 4 бронзові.

Нагороди найвищого ґатунку, а відповідно і чемпіонські титули здобули срібна призерка Всесвітніх ігор Тетяна Мельник (до 72 кг) серед дорослих та Артур Зальотов (до 93 кг) серед юніорів.

Срібними медалістами дорослого чоловічого заліку стали Андрій Кримов (до 93 кг) та Костянтин Мусієнко (до 83 кг). Варто відзначити, що за віком Костянтин мав би виступати з юніорами, але його результати дають повне право змагатись серед старшої вікової категорії. Метою атлета на цих змаганнях було встановити світовий рекорд, але, нажаль, ця спроба не видалась успішною.

Ще однією срібною призеркою серед дорослих стала Катерина Ткачук (до 57 кг), 18-річна підопічна цьогорічної чемпіонки Тетяни Мельник виступала серед дорослих, дівчина віджала 112,5 кг що майже вдвічі більше ніж вага самої спортсменки.

Срібні медалі до загальної скарбнички доклали і юніори: Микита Жуковський (до 105 кг), Юрій Монастирський (до 120 кг) та Михайло Малкуш (до 59 кг), а також представник вікової категорії «юнаки» Ігор Оробець (до 105 кг).

На третю сходинку п’єдесталу пошани піднімались: Ігор Гаращенко (до 59 кг), Андрій Баленков (до 74 кг), Володимир Бетяр (до 105 кг) та Руслан Разімурадов (до 74 кг). Володимир Бетяр своїм виступом побив попередній рекорд світу, що обіцяло збірній ще одне золото, але спортсмени з Росії та Казахстану зуміли по черзі встановити свої рекорди, відсунувши нашого атлета на третє місце.

Чемпіонка світу Тетяна Мельник зазначила: «Збірна виступила добре. І наші спортсмени зуміли навіть покращити прогнозовані результати. Важко дався переліт, але на результати інших збірних він вплинув не менше. Багато спортсменів з інших країн не змогли реалізувати свій потенціал взагалі. А от українці виклались».

І справді збірна України з пауерліфтингу залишається однією з найсильніших на планеті, це свідчення підтверджує і той факт, що жіноча доросла збірна стала третьою у загальнокомандному заліку, хоча і була представлена лише трьома спортсменками.

«Перемагати – класно. Завжди хочеться стояти на першій сходинці п’єдесталу та чути як на твою честь лунає гімн. Разом з тим мені не вдалось реалізувати свій максимум. Я прагнула встановити рекорд світу, тож трохи прикро… Проте все одно перемагати напрочуд приємно» - прокоментувала свою перемогу чемпіонка з жиму лежачи 2018 року Тетяна Мельник.

Вже завтра збірна вирушає на чемпіонат Європи з пауерліфтингу до Чехії, де планує відзначитись ще кращими результатами.

Вітаємо та бажаємо успіхів!

Прес-служба Спортивного комітету України

Теги: спорт, неолімпійський спорт, пауерліфтинг

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео