Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В КИЄВІ ВІДБУВСЯ МІЖНАРОДНИЙ ТУРНІР З ЧИРЛІДИНГУ «RED FOXES CUP»

В КИЄВІ ВІДБУВСЯ МІЖНАРОДНИЙ ТУРНІР З ЧИРЛІДИНГУ «RED FOXES CUP»
166526 ПЕРЕГЛЯДІВ

13 травня у столичному ТРЦ «Атмосфера» відбулись міжнародні клубні змагання з чирлідингу «Red Foxes Cup». Участь у них взяли близько 400 спортсменів у вікових категоріях від 3 до 60 років. Медалі розіграли у 15 видах програм.

Одна з найкращих груп підтримки в Україні, відомі на увесь світ «Red Foxes», заснували турнір лише рік тому, але за цей час кількість охочих позмагатися за нагороди суттєво зросла.

«Сьогодні значно розширилась вікова шкала, збільшилась кількість дітей на змаганнях, активно розвивається шкільна ліга, – розповіла організатор змагань Олена Рожкова. – Можу впевнено сказати, що чирлідинг активно крокує в маси, і в нас з’явився шанс потрапити до Олімпійської родини».

За результатами турніру, найрезультативнішими показали себе представниці домашнього клубу Red Foxes (Київ). Друге місце за кількістю нагород посів клуб Golden Ladies (Черкаси), а третє – зарубіжні гості турніру ReD FOXES (Вільнюс, Литва).

Важливою особливістю цих змагань вже другий рік поспіль стає соціальна складова. Турнір – благодійний: внески за участь у ньому перераховуються до благодійного фонду «Дитяче Серце» при Центрі кардіології та кардіохірургії. Цього року організатори також зібрали кошти, які використають для закупівлі необхідного Центру обладнання, яке рятуватиме маленькі дитячі серця.

«Сьогодні наше суспільство стало дуже егоїстичним, і діти активно переймають цей стан. В них є лише «я та мій гаджет», а черлідинг навчає працювати в команді, допомагає відчути, що поруч завжди є плече подруги, яка підтримає. Я вважаю, що найголовніше в нашому спорті – зробити так, аби діти охоче бігли на тренування, прагнули змагатись та виступати. Таким чином ми допомагаємо рятувати серця і в прямому і в переносному сенсі», - говорить Олена Рожкова, засновниця і керівник черлідинг-студії ReD FOXES та президент Федерації груп підтримки спортивних команд «ЧІРЛІДЕРС».

Вже за півтора місяці ReD FOXES відправляться змагатись на чемпіонат Європи, який відбудеться у Нідерландах і куди пройшли кваліфікацію 45 представників клубу. Як зазначила пані Олена, український черлідинг відрізняється від Європейського і хоча до розуміння «істинного черлідингу» нам ще потрібно дорости, все ж на міжнародній арені Україна – серед лідерів.

Прес-служба Спортивного комітету України

Теги: спорт, неолімпійський спорт, черлідинг, чирлідинг

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео