Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ЗЛИВА НАГОРОД ЧЄ З ПАУЕРЛІФТИНГУ!

ЗЛИВА НАГОРОД ЧЄ З ПАУЕРЛІФТИНГУ!
138950 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно завершився чемпіонат Європи з пауерліфтингу, який проходив місті Плзень (Чеська Республіка). Загалом участь у змаганнях взяли 1 359 спортсменів з 21 країни. Збірна України була представлена 40 атлетами.

За результатами змагань, на рахунку українців 28 медалей (16 золотих, 10 срібних та 2 бронзові), а також встановлено 6 рекордів світу.

На ЧЄ наші спортсмени змагались у вікових категоріях юнаки та дівчата, юніори та юніорки, а також дорослі чоловіки та жінки

У віковій категорії «Дівчата» загальний доробок складає 5 медалей: 3 золоті, 1 срібну та 1 бронзову. Чемпіонками Європи 2018 року стали: Анастасія Антонюк, Катерина Ткачук та Руслана Краснова. Срібло у Ангеліни Киях, а бронза - у Дарії Русаненко.

В юнаків маємо 4 нагороди: 1 золота, 2 срібні та 1 бронзова. Переможцем став Віктор Голіней, який встановив рекорд Європи у присіданнях. Срібло вибороли Фітель Богдан та Ковбасюк Дмитро. А бронза дісталась Дмитру Маньку.

Жіноча юніорська команда стала четвертою збувши три нагороди 1 золото та 2 срібла. Полтавчанка Дарія Бражник стала чемпіонкою Європи у ваговій категорії до 43 кг з сумою триборства- 307,5 кг. Срібну нагороду у цій же ваговій категорії здобула Іванюк Іванна. У ваговій категорії до 57 кг, представниця львівського пауерліфтингу Юлія Чикаліна посіла друге місце в сумі триборства з результатом 427,5 кг.

Одним із найяскравіших виступів українців стали змагання цьогорічних юніорів. У командному заліку чоловіча юніорська збірна посіла першу сходинку, адже у восьми вагових категоріях українці вибороли 6 золотих нагород та 2 срібні. У підсумку абсолютної першості весь п‘єдестал був українським: золото - Ковальов Данило, срібло - Чорний Владислав, бронза - Шевченко Андрій.

Чемпіонами Європи серед юніорів стали Едгар Долгий (до 59 кг), Владислав Чорний (до 74 кг), Віктор Гладкий (до 83 кг), Данило Ковальов (105 кг), Олександр Титаренко (в.к. 120кг) та Андрій Шевченко (в.к. понад 120 кг). Володимир Галкін та Андрій Білик здобули срібні нагороди. Важливо відзначити, що Владислав Чорний здобув своє золото, встановивши рекорд світу серед юніорів у присіданні 330,5 кг та рекорд Європи у тязі 307,5 кг, а Данило Ковальов має тепер в своєму арсеналі рекорд Європи серед юніорів у жимі- 290,5 кг.

У відкритій віковій групі жіноча збірна феєрично виборола 1 командне місце, здобувши 4 нагороди (3 золота та 1 срібло). Харків‘янка Тішакова Євгенія у першій же вправі зробила вагому заявку на перемогу, встановивши світовий рекорд у присіданні, для вагової категорії до 84 кг, який тепер становить 275,5 кг! А сума 648 кг дозволила спортсменці здобути золоту нагороду чемпіонату з впевненим відривом від найближчих суперниць. Заслужений майстер спорту Інна Оробець з м. Коломия, з сумою триборства- 622,5 кг у категорії понад 84 кг стала срібною призеркою європейського чемпіонату (Тренер- В.Д. Оробець). Катерина Клименко (в.к. до 52 кг) чітко відпрацювавши в усіх трьох вправах, здобула золото чемпіонату Європи з результатом 472,5 кг у сумі триборства. Ще одне золото здобула Марченко Антоніна у категорії до 72 кг, набравши за сумою трьох вправ 600кг і встановила світовий рекорд у цій вправі - 180 кг!

Серед чоловіків вагової категорії до 93 кг не було рівних Рисєву Володимиру, результат якого склав - 985 кг, що на 50 кг більше ніж сума срібного призера. Лесковець Віктор з Києва, виборовши дві золоті медалі: у присіданні- 410 кг, та у жимі з новим світовим рекордом- 324 кг(!), поступився у сумі триборства лише одним кілограмом і посів друге місце на п‘єдесталі пошани континентальної першості. Драматичною виявилась боротьба у категорії до 83 кг. Двоє спортсменів представляли Україну у цій вазі. Бараннік Микола з Рубіжного, виступаючи у новій для себе ваговій категорії, виборов срібну нагороду чемпіонату Європи з сумою триборства 887,5кг.

Сергій Білий, заслужений майстер спорту, чемпіон Всесвітніх Ігор 2017 року, в цій же категорії, через технічну помилку у присіданні, вибув з подальшої боротьби за титул чемпіона Європи, але 305 кг у жимі та 375 у тязі принесли спортсмену малі срібну та золоту нагороди відповідно (тренер Л.М. Плотницький).

«Відверто кажучи, розраховували на більше. Збірна однозначно могла краще, хоча і виступила у підсумку достойно і за кількісним і за якісним показником. Певна кількість спортсменів отримали нульові оцінки, це пов’язано із більш прискіпливим ставленням суддів до технічноїї складової виконання вправи. Для нас це виявилось неочікуваним, але ми взяли це до уваги і використаємо в подальшій підготовці спортсменів. Ще один момент, який досить сильно нас засмутив це завищені очікування на деяких окремих спортсменів. За ініціативи особистих тренерів декого було переведено із юніорської збірної у дорослу. Результат не виправдав очікувань і у висновку ми втратили потенційні медалі юніорської збірної» - зазначила Тетяна Мельник.

Тепер збірна змагається на чемпіонаті світу з класичного жиму лежачи, а 9 червня спортсмени боронитимуть честь країни на чемпіонаті світу з класичного пауерліфтингу, який відбудеться у Канаді.

Теги: спорт, неолімпійський спорт, пауерліфтинг

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео