Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ГОЛОВНІ НАЦІОНАЛЬНІ СТАРТИ З ПАНКРАТІОНУ ПРИЙМАЛИ ЧЕРНІВЦІ

ГОЛОВНІ НАЦІОНАЛЬНІ СТАРТИ З ПАНКРАТІОНУ ПРИЙМАЛИ ЧЕРНІВЦІ
194285 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одразу два національних старти з панкратіону відбулись нещодавно в Чернівцях: дорослі визначали кращих у Фіналі Кубку України 2018 (всі розділи), тоді як десяти-одинадцятирічні спортсмени боролися за нагороди цьогорічної першості країни з панкратіону та грепплінгу, повідомляє Федерація панкратіону України.

Загалом обидві події зібрали майже 650 учасників з 20 областей України. Змагання тривали три дні, за підсумками яких ми дізналися переможців не лише особистого, але й командного заліків.

Найрезультативнішими збірними були Чернівецька, Сумська, Кіровоградська, Одеська, Харківська області й місто Київ. Саме ці шість команд розподілили між собою заліки всіх розділів обох турнірів. Так, господарі змагань виграли традішн і ноу-гі в дітей та дорослих і були другими у фулі. Київ переміг у змаганнях з фулу та став другим у традішн, а Харківщина здобула підсумкове командне золото в розділі «гі». Сумщина увійшла до топ-3 змагань у фул, традішн і ноу-гі на Кубку України, а також виборола командне срібло в традішн на Чемпіонаті України. Кіровоградщина була серед лідерів в обох заліках дитячого всеукраїнського турніру. Тоді як гості з Одеси увірвалися до залікової трійки в ноу-гі дорослої половини змагань.

Оцінку виступам регіонів дав новообраний віце-президент ФПУ, керівник Чернівецького осередку ФПУ і тренер молодіжної збірної України з панкратіону Ігор Наконечний:

«Скажу так, є в нас області, де є фанати, де є тренери, які вкладають душу, де є представники Федерації, які постійно приїжджають, скрізь беруть участь, вони активні. Тому в тих областях і містах є і успіх, і результат. А є, на жаль, деякі обласні центри, які періодично приїжджають: один раз можуть собі дозволити не виставити команду, або, наприклад, інколи привозять 20 людей, а наступного разу – двох чоловік. На мій погляд, це несерйозний підхід тих чи інших керівників організацій».

Змагальний сезон на цьому не закінчується. В Сербії прямо зараз проходить Чемпіонат Європи, до якого збірна України готувалась в посиленому режимі. Тепер чекаємо результатів.

Прес-служба Спортивного комітету України

Теги: спорт, неолімпійський спорт, панкратіон

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео