Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У ДНІПРІ ВІДКРИЛИ НОВУ ПАМ‘ЯТНУ СТЕЛУ ЗАГИБЛИМ ГЕРОЯМ АТО.

У ДНІПРІ ВІДКРИЛИ НОВУ ПАМ‘ЯТНУ СТЕЛУ ЗАГИБЛИМ ГЕРОЯМ АТО.
84757 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як важливо пам‘ятати про українських воїнів-героїв, які захищають нашу країну на Сході держави, добре знають у Дніпрі. Тому і не забувають хлопців, які загинули на передовій, стримуючі ворога України. У районі обласного центру Дніпропетровщини - Діівка, на місці колишнього пам‘ятника Леніну, друзі загиблого воїна АТО Антона Камінського, де кілька років тому, встановили на великому камені пам‘ятний знак на згадку про загиблих героїв в бою під містом Шахтарськ. Бій відбувся 31 липня 2014 року за м.Шахтарськ і про загиблих бійців 25 окремої
Дніпропетровської повітряно-десантної бригади тут завжди згадували і пам‘ятають. Коли виникло бажання зробити пам‘ятну споруду більш великою та патріотичною, зверталися по різним інстанціям, але ніхто проблему не вирішував. Потім родичі військовослужбовців і представники громадської організації загиблих героїв «Родинне коло» звернулись за допомогою до патріота Дніпра та України, мецената Дніпровської Єпархії УПЦ КП, президента Міжнародного благодійного фонду "Солідарність"
Олександра Володимировича Петровського з проханням допомогти зробити на цьому місці справжній пам‘ятник, який буде нагадувати усім дніпрянам про героїв боротьби за нашу незалежність. Олександр Володимирович відреагував миттєво і за короткий час проблему було вирішено. Він виділив необхідну суму для проектної документації та будівництва обеліска . Не пройшло і двох місяців, а навпроти СШ 103, за адресою вул. Доблесна 147 - з‘явилася нова пам‘ятна стела на згадку про загиблих воїнів в бою під Шахтарськом. 

30 липня 2018 року відбулося урочисте відкриття, на яке зібралося багато мешканців Дніпра, області та України. Вшанувати пам‘ять про своїх близьких приїхали родини та друзі не тільки з Дніпра, а й з Кривого Рогу, Криничанського та Синельніківського районів, з міста Суми та Харківської області.

На урочистому відкритті були присутні Президент Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександр Володимирович Петровський, Керуючий Дніпровською Єпархією Владика Симеон, священнослужителі УПЦ КП, директор Українського музично-драматичного театру ім. Т.Шевченка Оксана Іванівна Петровська, родичі загиблих захисників України, їх знайомі, друзі, ветерани АТО та діючі воїни ЗСУ. 

Після лунання гімну України об’явили хвилину мовчання в пам'ять про загиблих. Представники Дніпровської Єпархії УПЦ КП на чолі з Владикою Симеоном звершили молебень та освятили пам‘ятну стелу.

Всі присутні поклали квіти,
родичі воїнів і представники громадської організації «Родинне Коло» виступили зі словами вдячності й подяки за те, що пам'ятають про їх загиблих близьких.
Олександру Володимировичу Петровському голова громадської організації «Родинне Коло»- Сергій Ніконов вручив пам’ятну грамоту і особисто подякував за патріотизм, увагу та доброту.

Відтепер пам‘ятна стела буде завжди нагадувати про героїзм наших воїнів і стане для майбутнього покоління справжньою пам‘ятью про боротьбу за незалежність України.

Автор: МБФС

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео