Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У ДНІПРІ ВІДКРИЛИ МУЗЕЙ ПАМ‘ЯТІ ЗАГИБЛИМ ГЕРОЯМ АТО В БОЮ ПІД ШАХТАРСЬКОМ.(ВІДЕО)

У ДНІПРІ ВІДКРИЛИ МУЗЕЙ ПАМ‘ЯТІ ЗАГИБЛИМ ГЕРОЯМ АТО В БОЮ ПІД ШАХТАРСЬКОМ.(ВІДЕО)
30131 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як важливо пам‘ятати про українських воїнів-героїв, які захищають нашу країну на Сході держави, добре знають у Дніпрі. Тому і не забувають хлопців, які загинули на передовій, стримуючи ворога України. У районі обласного центру Дніпропетровщини — Діівка, через дорогу від нової пам‘ятної стели на згадку про загиблих воїнів АТО в бою під Шахтарськом, у приміщенні ЗОСШ 103, відкрили новий музей. Це міісце стане центром патріотично-національного виховання і для учнів закладу, і для мешканців цього району. Відтепер діти насамперед, зможуть вивчати і знати сучасну історію України на конкретних, хоча і сумних прикладах. 

Як зазначила в.о. директора ЗОСШ 103 Інна Вибла, це дуже важливий момент для виховання наших дітей. Тут будуть проводить тематичні уроки, відбудуться зустрічі з ветеранами та діючими учасниками АТО, представниками громадських організацій та родинами загиблих героїв в російсько-українській війні. 

Відкриття музею відбулося в рамках Свята Дня Знань. В цей день на перше урочисте зібрання прийшло багато представників та мешканців цього району. А перший дзвоник для першокласників та інших учнів цієї школи дав старт новому учбовому року. 

Серед почесних гостей свята був присутній і президент Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександр Володимирович Петровський, а також голова громадської організації «Родинне коло» Сергій Ніконов та матері, батьки і рідні загиблих воїнів. Після урочистої частини офіційно відкрили музей, де є всі умови для виховання наших дітей та молоді. Нові меблі, сучасний телевізор, інтернет можливості для проведення занять та показу методичних матеріалів і безумовно невеличкі пам’ятні стели наших героїв та їх особисті речі. Все це, говорять представники родин загиблих хлопців, буде поповнюватись новими експонатами речей їх близьких та пам’ятками про війну. Подякували присутні за створення музею меценату  та патріоту Дніпра, Олександу Володимировиу Петровському, котрий за особисті кошти та свою увагу втілив мрію багатьох родин загиблих героїв.

Нагадаємо, що саме поруч школи, на місці колишнього пам‘ятника Леніну, друзі загиблого воїна АТО Антона Камінського, де кілька років тому, встановили на великому камені пам‘ятний знак на згадку про загиблих героїв в бою під містом Шахтарськ. Бій відбувся 31 липня 2014 року за м.Шахтарськ і про загиблих бійців 25 окремої
Дніпропетровської повітряно-десантної бригади тут завжди згадували і пам‘ятають. Коли виникло бажання зробити пам‘ятну споруду більш великою та патріотичною, зверталися по різним інстанціям, але ніхто проблему не вирішував. Потім родичі військовослужбовців і представники громадської організації загиблих героїв «Родинне коло» звернулись за допомогою до патріота Дніпра та України, мецената Дніпровської Єпархії УПЦ КП, президента Міжнародного благодійного фонду «Солідарність»

Олександра Володимировича Петровського з проханням допомогти зробити на цьому місці справжній пам‘ятник, який буде нагадувати усім дніпрянам про героїв боротьби за нашу незалежність. Олександр Володимирович відреагував миттєво і за короткий час проблему було вирішено. Він виділив необхідну суму для проектної документації та будівництва обеліска. Не пройшло і двох місяців, а навпроти СШ 103, за адресою вул. Доблесна 147 — з‘явилася нова пам‘ятна стела на згадку про загиблих воїнів в бою під Шахтарськом. 30 липня 2018 року відбулося урочисте відкриття, на яке зібралося багато мешканців Дніпра, області та України. Ось і в цей день. 1 вересня, усі разом, після відкриття музею поклали квіти до стели і вшанували пам’ять про героїзм українських захісників. Відтепер пам‘ятна стела і музей будуть завжди нагадувати про героїзм наших воїнів і стане для майбутнього покоління справжньою пам‘ятью про боротьбу за незалежність України.

Автор: МБФС

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео