Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Радіоефір збагатиться українською музикою

Радіоефір збагатиться українською музикою
162780 ПЕРЕГЛЯДІВ

     З 8 листопада вступають у силу зміни щодо музичних квот в українському радіоефірі: тепер 35 відсотків пісень, що звучать на радіостанціях, мають виконуватися українською мовою.

     Відповідно нормам спеціального закону, розподіл квот у музичному радіо просторі змінюється: з 8 листопада радіо-діджеї віддаватимуть перевагу не лише музиці вітчизняного виробництва, але й пісням, текст яких написаний українською мовою. За положеннями нового закону, що починає свою дію 8 листопада, 35 відсотків пісень, що звучать у радіоефірах, мають виконуватися українською мовою. Цим законом вноситься поправка до попередніх норм, згідно з якими половина музики, що транслюється на українських радіостанціях, мала бути вітчизняного виробництва, мова тексту при цьому не була важливою.

     На думку більшості діячів шоу-бізнесу, такий крок має стимулювати українських музикантів на створення якісного і конкурентоздатного національного продукту, крім того, з появою квот молоді виконавці отримають більше можливостей для розвитку свого таланту.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео