Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Фільм про Василя Стуса готовий до показу

Фільм про Василя Стуса готовий до показу
195556 ПЕРЕГЛЯДІВ

Знімальна група художнього фільму «Стус» повідомила про завершення роботи над стрічкою. У ній показані реальні події з життя видатного українського письменника-дисидента, зокрема історія його ув’язнення з політичних мотивів.

Група авторів фільму про Василя Стуса заявила до закінчення процесу створення картини і його готовності до масового показу. Режиссер Роман Бровко розповів про труднощі, з якими зіткнулися під час створення стрічки.

Влітку майбутній вихід фільму на великі екрани був під загрозою зриву. Причиною стало непорозуміння авторів картини з адвокатом Василя Стуса Віктором Медведчуком, постать якого є у фільмі. За офіційною версією, представники політика вимагали прибрати неоднозначну сцену з судом, тоді як сам Медведчук заперечив факт тиску на творців стрічки. Раніше повідомляли, що попередня версія картини була знята без скандального епізоду у судовій залі. За останньою інформацією, сцена з судом в остаточному варіанті є. Саме така версія була продемонстрована на допрем’єрному показі у Державному агентстві з питань кіно минулого місяця.

Тим не менш, перш ніж картина буде допущена до масового показу, необхідно отримати дозвіл також від сина письменника Дмитра Стуса. Він зі свого боку досі не узгодив можливість використання імені свого батька у стрічці.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео