Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Читачам представили англомовну книгу про Олега Сенцова

Читачам представили англомовну книгу про Олега Сенцова
251233 ПЕРЕГЛЯДІВ

Широкому загалу представили англомовний варіант книги про Олега Сенцова. Переклад вже відомої біографії, створеної Олександром Мимруком, презентували у столичному «Довженко-центрі».

У суботу, 8 грудня відбулася презентація книги Олександра Мимрука «Олег Сенцов» англійською мовою. Книга була створена на базі видавництва «Фоліо». Початковий варіант українською мовою доступний для української аудиторії ще з 2017 року, згодом підготують російський переклад тексту.

Під час презентації, яка відбулася в Довженко-центрі» в Києві, директор видавництва зазначив, що історія українського режисера цікава у всьому світі. Крім того, за межами України досить сильною є російська пропаганда. Саме тому, для представлення на міжнародному рівні правди про Олега Сенцова постало питання перекладу книги. Сам роман його автор назвав першим осмисленим біографічним твором відомого українського культурного та соціального діяча. Події минулих років, за словами Олександра Мимрука, ставлять Сенцова на один рівень з Василем Стусом та іншими видатними людьми, які постраждали за свою громадянську позицію.

Частина англомовного накладу книги залишиться в Україні, решту планують передати за кордон через МЗС та інші профільні структури. Продавати книжки за кордон наразі не будуть через нюанси українського законодавства.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео