Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Більше мільярда гривень виділено у бюджеті на суспільне мовлення

Більше мільярда гривень виділено у бюджеті на суспільне мовлення
195742 ПЕРЕГЛЯДІВ

Державне фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України на 2019 рік перевищило 1 мільярд гривень. Такі витрати закладені у державний бюджет-2019, що вступив у дію 1 січня.

Згідно з державним бюджетом на 2019 рік, що набув чинності 1 січня, фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України склало 1 мільярд 5 мільйонів гривень. Таким чином, фінансова підтримка телерадіокомпанії є однією з найбільших статей витрат, що передбачені для Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення.

Відповідний закон, що стосується українського суспільного телебачення і радіомовлення, передбачає обов’язкові витрати на потреби НСТУ у розмірі 0,2% загальних видатків з узгодженого бюджету. За попередніми підрахунками, фінансування цієї структури мало скласти понад 1,8 мільярдів гривень, оскільки загальна сума видатків заявлена як 908 мільярдів 466 мільйонів гривень. Отже, згідно з цією інформацією, у 2019 році НСТУ отримає на 800 мільйонів гривень менше, ніж планувалося.

Згідно з новим бюджетом, протягом року планується кілька етапів підвищень мінімальних зарплат і пенсій, а також підвищення прожиткового мінімуму.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео