Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Києві відкрився фестиваль Docudays UA

У Києві відкрився фестиваль Docudays UA
140521 ПЕРЕГЛЯДІВ

22 березня у столичному кінотеатрі «Жовтень» відбулося відкриття міжнародного фестивалю документального кіно Docudays UA. Захід триватиме до 30 березня і проходитиме на 15 локаціях. Протягом цього часу продемонструють 27 українських картин.

22 березня у столичному кінотеатрі «Жовтень» офіційно відкрили Docudays UA. Цей фестиваль документального кіно, присвячений захисту прав людини, традиційно проходить у Києві. Цього року захід відбувається вже шістнадцятий рік.

У день відкриття Docudays UA у кінотеатрі «Жовтень» активісти провели флешмоб на підтримку українських в’язнів у Росії. Такі акції проходитимуть протягом усього фестивального періоду. Для церемонії відкриття було обрано картину «Bellingcat: Правда у світі постправди». Ця стрічка розповідає про діяльність британського агентства, що займається розслідуванням найбільш резонансних справ.

Кожного року фестиваль стає більш насиченим та різноманітним. Зокрема, у 2019 році буде представлено 27 українських фільмів, крім того, деякі картини будуть показані поза конкурсною програмою. На Docudays UA привезли свої стрічки режисери з інших країн, у тому числі Німеччини, Великої  Британії, Хорватії та інших держав. Після закінчення фестивального тижня за результатами підрахунку глядацьких голосів будуть визначені переможці.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео