Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Тарас Шевченко «заговорить» португальською

Тарас Шевченко «заговорить» португальською
224692 ПЕРЕГЛЯДІВ

Славнозвісний «Кобзар» Тараса Шевченка може зазвучати португальською мовою. Таку ідею подали філологи Лісабонського університету та представники української діаспори у рамках святкування дня народження письменника.

У Португалії віддали данину Тарасу Шевченкові: на честь 205-річчя від дня народження видатного письменника у Лісабонському університеті провели тематичний урочистий захід. На філологічному факультеті університету відбулася конференція, присвячена творчості Шевченка. Організаторами виступили спілка українців у Португалії та студія вивчення слов’янських мов, у підготовці заходу взяло участь також українське посольство у Португалії.

Як повідомив Павло Садоха, голова спілки українців у Лісабоні, головним питанням, що було піднято на конференції, стала ідея перекладу творів Шевченка португальською мовою. У зв’язку з цим актуальним є завдання організації робочої групи, яка займатиметься перекладом поетичної збірки «Кобзар». У складі групи будуть представники місцевої української громади, викладача та студенти філологічного факультету та інші охочі, як фахівці, так і аматори.

У зв’язку з урочистостями з нагоди 205-річчя Кобзаря у приміщенні бібліотеки Лісабонського університету почала свою роботу тематична виставка, присвячена творчості письменника. Триватиме виставка до 4 квітня.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео