Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вийшов офіційний трейлер фільму про Василя Стуса

Вийшов офіційний трейлер фільму про Василя Стуса
168778 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фільм про українського письменника-дисидента Василя Стуса «Заборонений» вийде на широкі екрани 5 вересня. Вже з’явився перший офіційний трейлер картини, що розповідає про життя та видатного діяча та його боротьбу з радянськими реаліями.

У мережі з’явився перший трейлер біографічної художньої картини про видатного письменника Василя Стуса. Картина режисера Романа Бровка, яка раніше мала робочі назви «Стус» та «Птах душі», офіційно відома як «Заборонений».

Фільм розповідає про реальні події починаючи з 1965 року, коли молодий письменник вперше постав проти політичних репресій у СРСР. Творці картини описують цю стрічку як реальну історію нескореного поета, про кохання, зраду, гідність та підлість. Головну роль у картині виконав український актор Дмитро Ярошенко.

Раніше, у 2018 році, створення фільму опинилося під загрозою через скандал, що стосувався окремих епізодів цієї біографічної історії. Зокрема, йшлося про вилучений з сюжету епізод з судом, у якому брав участь Віктор Медведчук, роль якого у долі письменника вважають чималою. Автори фільму пояснили видалення сцен необхідністю дотримання хронометражу. Повністю зник з сюжету і сам персонаж Медведчука, який початково фігурував у сценарії.

Теги: фільм,трейлер,Стус, Україна, культура

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео