Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Дніпро відзначив свято Міжнародного Дня Матері!

Дніпро відзначив свято Міжнародного Дня Матері!
138855 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цими вихідними Дніпро відзначив День матері. Його традиційно святкують у другу неділю травня. У цьому році свято випало на 13 травня і в обласному центрі пройшли заходи, присвячені цьому зворушливому дню.

Ще у 1908 році американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшанування жінок на честь своєї матері, яка передчасно померла. У 1910 році в штаті Вірджинія вперше визнали День матері офіційним святом. А вже в 1914 році президент США Вудро Вільсон оголосив другу неділю травня національним святом на честь усіх матерів. А в Україні святкування Дня матері встановлено указом президента від 10 травня 1999 року.

Дніпровська Єпархія УПЦ КП і Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність» організували свято для усіх дніпрян на території храмового комплексу «Різдва Пресвятої Богородиці». В цей день с самого ранку тут провели святкове богослужіння і було звершено Божественну Літургію, яку очолив настоятель храмового комлексу, протоієрей Віталій Лопушанський. День матері - це міжнародне свято. У цей день прийнято вітати всіх мам, а також жінок, які очікують появи малюків. Всі традиції Дня матері спрямовані на те, щоб діти і дорослі віддали данину поваги і любові своїм матерям. Мамам дарують квіти, листівки та цукерки, присвячують вірші. Саме це і робили на святі у храмовому комплексі «Різдва Пресвятої Богородиці». Кожна жіночка отримала увагу та квіти. Особливу увагу приділили матерям загиблих воїнів АТО, котрих теж запросили на свято. Вони прийшли разом зі своїми друзями та представниками громадської організації «Родинне коло». Привітали на святі і мам дітей з інвалідністю, зокрема представників батьківського клубу «Серця Неспокійні». 

Разом зі своїми дітьми вони часті гості у храмовому комплексі «Різдва Пресвятої Богородиці», де їх підтримують та допомагають. На свято завітало багато мешканців Дніпра та парафіян Української Православної Церкви Київського Патріархату з усього обласного центру. Приходили люди різного віку, цілими родинами та з дітьми. Для усіх гостей храмового комплексу відбувся святковий концерт для матерів, за участі дітей - учнів культурно-просвітницького центру недільної школи «Українське Подвір’я» Дніпровської Єпархії УПЦ КП. 

Приємним сюрпризом для жінок та їх близьких став і виступ артистів Дніпропетровського Академічного музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка під керівництвом заслуженої артистки України Оксани Іванівні Петровської. Глядачі побачили насичену музичну програму. Не забули і про дітей. Для представників юного покоління весь день, з окремою дитячою програмою працювали аніматори і розважали іграми та цікавими конкурсами. А змагання на кращий малюнок про маму зібрав багато малечі. Також для маленьких гостей приготували солодкий стіл і пригостили їх смаколиками, фруктами та напоями.

Завітали на свято голова Обласної Ради Гліб Пригунов, керівник Новокодацького району Дніпра Олег Денисенко, начальник Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Андрій Кульбач та багато інших гостей та друзів.
Захід відбувся за підтримки Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського «Солідарність» і Дніпровської Єпархії УПЦ КП і запам’ятався усім дніпрянам своєю щирістю та зворушливостю. На завершення святкування, гостей пригостили безкоштовними смачними справами та напоями.
Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність» поздоровляє усіх мам та тих, хто очікує дітей з цим святом і бажає здоров‘я,благополуччя та тільки позитивних емоцій в нашому житті.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео