Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

За тиждень Рівненський рибоохоронний патруль викрив 18 порушень правил рибальства

За тиждень Рівненський рибоохоронний патруль викрив 18 порушень правил рибальства
112231 ПЕРЕГЛЯДІВ

У період з 20 по 26 грудня інспекторами Рівненського рибоохоронного патруля зафіксовано 18 порушень природоохоронного законодавства. Зокрема, складено сім адмінпротоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП та п’ять - за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Крім цього, оформлено шість актів вилучення безгосподарського майна, згідно яких вилучено 17 сітних знарядь лову. У порушників конфісковано одну сітку та дві колючі «остроги».

Сума накладених штрафів сягнула 357 грн. До суду передано п’ять справ для притягнення винних осіб до відповідальності.

Для прикладу, 20 грудня на водоймі поблизу с. Страшево Сарненського району затримано громадянина, який рибалив за допомогою «екрана» зі сіткоснастевого матеріалу кустарного виробництва. Завдяки оперативності патрульних водних біоресурсів він впіймати не встиг. Складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Трохи згодом у тому ж місці викрито ще двох громадянин, які здійснювали вилов риби «острогою». Риби не встигли впіймати. На зазначених громадян було складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

З метою попередження порушень у сфері рибоохоронного законодавства працівниками Управління активно ведеться масово-роз’яснювальна робота серед населення області.

Відомство нагадує, що в області триває заборона на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах. З наказом Управління Державного агентства рибного господарства у Рівненській області можна ознайомитись за посиланням.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення - просимо терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (093) 263-39-32.

Теги: Держрибагентство,порушення, рибоохоронний патруль

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео