Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Одеський рибоохоронний патруль затримав чоловіка, який реалізовував червонокнижну севрюгу

Одеський рибоохоронний патруль затримав чоловіка, який реалізовував червонокнижну севрюгу
168152 ПЕРЕГЛЯДІВ

22 грудня інспектори Одеського рибоохоронного патруля викрили громадянина, який збував рибу севрюга, занесену до Червоної книги України. Інцидент стався у с. Молодіжне Овідіопольського району. Порушник без дозвільних документів реалізовував 2 шт. севрюги, загальною вагою 5,7 кг. Складено адміністративний протокол за ч. 2 ст. 88-1 КУпАП. Водні біоресурси вилучено.

Порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу, вчинені щодо об’єктів тваринного або рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України - тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу.

Осетрові – один з унікальних видів риб, який існує понад 250 млн років. Сьогодні через безжалісне знищення їх популяція катастрофічно зменшується і вони перебувають на межі зникнення. В українських водоймах зустрічаються чотири види цих водних мешканців: осетер російський, білуга, севрюга та стерлядь. Всі вони занесені до Червоної книги України і виловлювати їх суворо заборонено.

«Звертаємось до громадян з проханням – під час покупки біоресурсів поцікавтесь, будь ласка, щодо наявності будь-яких документів, що підтверджують законність їх походження. Якщо документів немає - одразу телефонуйте на «гарячу лінію» до рибоохоронного патруля Одещини за номером телефону:(098) 798-47-93.

Довідкова інформація:

Порушення збуту червонокнижної риби зафіксовано також 20 грудня на ринку «Привоз». Інспекторами затримано жінку, яка реалізовувала 4 екз. стерляді, вагою 2 кг.

Теги: Держрибагентство,порушення,рибоохоронний патруль,севрюга

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео