Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

З початку року знищено 1 148 заборонених знарядь лову, - Чернігівський рибоохоронний патруль

З початку року знищено 1 148 заборонених знарядь лову, - Чернігівський рибоохоронний патруль
168031 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом 2018 року рибоохоронним патрулем Чернігівщини знищено 1 148 од. заборонених знарядь лову водних біоресурсів. Зокрема, утилізовано: один перетворювач струму (електролов в комплекті), 720 од. «зяберних» сіток, 360 од. «порожевих» сіток, 12 од. «косинок», 22 од. «рамок», 32 од. «ятерів» та одну «ковбеху».

Так, 27 грудня було знищено чергову партію заборонених знарядь лову. У тому числі, сітки в такій кількості: 99 од. «зяберних», 38 од. «порожевих», 6 од. «ятерів» та 5 од. «рамки».

Знищення заборонених знарядь лову відбувалось шляхом механічного пошкодження в присутності комісії з питань оцінки, реалізації, безоплатної передачі та знищення вилучених заборонених знарядь лову і водних біоресурсів. До складу комісії увійшли представники Чернігівського рибоохоронного патруля, Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області та фінансового управління Чернігівської міської ради.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що забороняється:

- вилов водних біоресурсів із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, а також способом багріння, спорудження гаток, запруд та спускання води з рибогосподарських водойм;

- застосування без дозволу органів рибоохорони нових знарядь та способів лову, які не передбачені Правилами любительського і спортивного рибальства;

- перебування на водоймі або поблизу неї з вибуховими та отруйними речовинами, а також зі знаряддями лову, застосування яких у даний час і в цьому місці заборонено, а також зберігання заборонених знарядь лову на водоймах або поблизу них;

- продаж фізичними та юридичними особами, які не мають на це дозволу, сіткових матеріалів, знарядь лову і пристосувань до них, застосування яких заборонено правилами рибальства.

Відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП за грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) передбачено штраф у розмірі від 340 грн до 680 грн, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних живих ресурсів.

Згідно ст. 85-1 КУпАП за виготовлення, збут чи зберігання заборонених знарядь добування (збирання) об'єктів тваринного або рослинного світу, а також збут незаконно добутої продукції – передбачено штраф у розмірі від 153 грн до 357 грн, з конфіскацією цих знарядь, матеріалів та засобів для їх виготовлення. За рекламу, а так само будь-яку іншу діяльність з рекламування чи розповсюдження заборонених знарядь добування (збирання) об’єктів тваринного або рослинного світу передбачений штраф на громадян від 850 грн до 1 700 грн, на посадових осіб рекламодавця або розповсюджувача реклами - від 1 700 грн до 4 250 грн.

Чернігівський рибоохоронний патруль закликає громадян не порушувати правила рибальства, берегти водні ресурси рідного краю, допомагати Чернігівському рибоохоронному патрулю у виявленні правопорушників, повідомляючи про всі факти браконьєрства або незаконного збуту водних біоресурсів та заборонених знарядь лову на телефони «гарячої лінії» патруля: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57.

Теги: Держрибагентство,заборонені знаряддя лову,рибоохоронний патруль

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео