Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Столиця переходить на безпечне очищення води

Столиця переходить на безпечне очищення води
251622 ПЕРЕГЛЯДІВ

У КМДА оголосили про перехід на безпечне очищення питної води. Замість хлору на деяких станціях почнуть використовувати альтернативні засоби, що не шкодять здоров’ю споживачів.

На офіційному сайті КМДА повідомили про оновлення методики очищення питної води у столиці. Замість шкідливого хлору, що використовується традиційно, на окремих київських станціях, буде застосувуватися безпечний діоксид хлору. Ця речовина вже є традиційною для більшості країн Західної Європи, Сполучених Штатів, Японії та інших держав.

2019 року зміни стосуватимуться лише окремих районів столиці. Першим місцем, де запровадять інновацію, буде Дніпровська водопровідна станція. Там КМДА обіцяє перейти на нові технології вже у травні. За інформацією керівництва «Київводоканалу», для підприємства дуже важливо виробляти не лише достатню кількість чистої води, щоб забезпечити нею більш ніж 5-мілйонне місто, але й гарантувати високу якість і безпеку.

Саме діоксид хлору, за твердженнями спеціалістів «Київводоканалу» і КМДА, для знезараження води є найбільш вигідним з міркувань екології та економіки. Як зауважили у «Київводоканалі», спеціалізовані служби щоденно перевіряють якість води більше ніж як за 22 показниками. А якість питної води контролюється на всіх етапах її підготовки та доставки споживачеві.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео